Dan Soback New Potential LAB

Tunnumme elävän lyhytnäköisyyden ja pintapuolisten ratkaisujen maailmassa. Rynnimme pakonomaisesti eteenpäin pohtimatta oikeastaan edes mitä kannattasi tehdä ja miksi. Toimimme hetkellisistä tunnereaktioistamme käsin tuottaen tarpeetonta draamaa yhteisöömme. Vain harvoin pysähdymme pohtimaan, mikä olisi se ratkaisu joka aidosti palvelisi kaikkien korkeinta hyvää. Käytämme valtavasti voimavaroja ”oireiden lääkitsemiseen” unohtaen ongelmien taustalla olevat juurisyyt. Samalla kun tarkastelemme monimutkaisia ilmiöitä aivan liian yksipuolisen ajattelun kautta, luomme valtavan monimutkaisia toimintamalleja tilanteisiin, joissa juuri älykäs yksinkertaisuus tuottaisi kaikista suurimman vaikuttavuuden. Ja pyrkimyksissämme korjata tilanteita tulemme usein löytäneeksi ratkaisuja, jotka vain vievät meidät yhdestä ylilyönnistä toiseen. Lapsi ”heitetään pesuveden mukana” kerta toisensa jälkeen. Tätä kautta tämänpäivän ratkaisut muuttuvat huomisen ongelmiksi. Ei synny aitoa harmonista tasapainoa, vaan jatkuva heittely ääripäiden välillä, siirtyminen yhdestä ylireagoinnista toiseen. Kaikki nämä asiat kertovat todellisen viisauden unohtumisesta yhteiskuntamme eri tasoilla. Ehkä jo saatat tunnistaa ainakin osan näistä ilmiöistä myös omasta työyhteisöstäsi?   

Wisdom coaching viitekehys pyrkii tuomaan viisauden takaisin vuorovaikutukseemme itsemme, muiden ja tilanteidemme kanssa. Se auttaa löytämään viisaan tavan toimia paradoksien ja monimutkaisuuden täyttämässä maailmassa.   

Wisdom coaching on uusi lähestymistapa coachingiin ja vuorovaikutukseen, joka on tietoisesti suunniteltu kasvattamaan kykyämme tarkkailla asioita kokonaisuuden näkökökulmasta, tunnistamaan ilmiöiden pinnan alla vaikuttavia tekijöitä ja näin tekemään pitkäjänteisesti kestävämpiä ratkaisuja. Se myös auttaa eri osapuolia kohoamaan tarpeettomaan draaman yläpuolelle kohti aikuismaista vuorovaikutusta. Se tukee empatian heräämistä eri kohtaamisissa ja ohjaa kohti eettistä päätöksentekoa. Samalla se rakentaa tasapainoista ja ylilyöntejä välttävää ajattelua, toimintaa ja henkilökohtaista olemusta. Ennen kaikkea wisdom coaching pyrkii tuomaan henkisesti kypsää vuorovaikutusta eri kohtaamisiimme.   

Tässä työpajassa työstämme osallistujien omia tilanteita wisdom coaching viitekehyksen kautta. Oman kokemuksesi kautta pääset siis sisäistämään wisdom coachingin keskeisen ytimen ja sovellusmahdollisuudet omassa arjessasi. Työpajan käytyään jokainen saa konkreettisen työvälineen viisauden herättämiseen itsessä, muissa ja omassa yhteisössään. Sinäkin voit olla yksi niistä, jotka rakentavat aidosti viisampaa ja myötätuntoisempaa maailmaa meille kaikille!   

Työpajan anti:

– Wisdom coaching viitekehys ja sen sovelluskohteet

– Viisauden ja myötätunnon herättämisen kolme kulmakiveä

- Konkreettinen työväline viisauden rakentamiseen omassa työyhteisössä

- Kokoelma konkreettisia kysymyksiä viisauden herättämiseen eri tilanteissa

- Oma kokemus viisauden herättämisestä itsessä ja muissa

– Yhteisö muita viisaudesta ja myötätunnosta kiinnostuneita  

Kenelle työpaja soveltuu erityisesti:  

– Coacheille, uusi coachingmalli aikaisempaa syvempään muutostyöskentelyyn
– Johtajille, eväät viisaan yhteisön rakentamiseen ja omassa johtajuudessa kasvamiseen
– HR:lle, menetelmä viisauden täyttämän organisaatiokulttuurin luomiseen
– Kenelle tahansa, joka haluaa toimia viisauden lähettiläänä omassa kontekstissaan

 

BCI – Business Coaching Institute

Mäkelänkatu 54 A
00510 Helsinki
www.bci.fi
info@bci.fi

Lisätietoa tapahtumasta:
BCI Business Coaching Institute
info@bci.fi
puh. 010 2353 976

Succesforum Facebookissa